Bezlepkové išelské tortičky

  • Skvelý dezert, nie len pre vianočné chvíle.
Bezlepkové išelské tortičky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
200 g 72%  rastlinný tuk
60 g mleté lieskové orechy
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 
Plnka:
200 ml sójové mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
140 g rastlinný tuk
180 g cukor práškový
2 PL orechy
1,5 PL rum
 
Ďalej potrebujeme:
100 g Čokoláda Liana 70%
30 g rastlinný tuk
Ryžová múka Liana na podsypanie

Postup

1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme cca 2 hodiny v chladničke odpočívať.
 
2. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C približne 10 minút.
 
3. Z mlieka, vanilínového cukru a zlatého krému uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame 20 g rastlinného tuku. Necháme vychladnúť.
 
4. Vyšľaháme zvyšný rastlinný tuk (120g) s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme orechy a rum. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme krém na koliesko a prikryjeme druhým kolieskom, ktorý sme poliali polevou z čokolády a rastlinného tuku. Môžeme ozdobiť cukrárskymi posypmi, lentilkami, kokosom alebo orechami.

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.