Bezlepkové išelské tortičky
Ingrediencie
Cesto:
300 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
200 g 72% rastlinný tuk
60 g mleté lieskové orechy
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Plnka:
200 ml sójové mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
140 g rastlinný tuk
180 g cukor práškový
2 PL orechy
1,5 PL rum
Ďalej potrebujeme:
100 g Čokoláda Liana 70%
30 g rastlinný tuk
Ryžová múka Liana na podsypanie
Postup
1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme cca 2 hodiny v chladničke odpočívať.
2. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C približne 10 minút.
3. Z mlieka, vanilínového cukru a zlatého krému uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame 20 g rastlinného tuku. Necháme vychladnúť.
4. Vyšľaháme zvyšný rastlinný tuk (120g) s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme orechy a rum. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme krém na koliesko a prikryjeme druhým kolieskom, ktorý sme poliali polevou z čokolády a rastlinného tuku. Môžeme ozdobiť cukrárskymi posypmi, lentilkami, kokosom alebo orechami.