
Bezlepkové hotdogy
- 100 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- 25 g čerstvé droždie
- 400 g Bread mix white Liana
- 50 g Ryžová múka Liana
- 230 ml voda
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 4-5 ks diétne párky
- 2-3 syrové nite alebo korbáčiky
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olivový olej na potretie
1. Rozmiešame vlažné mlieko, cukor a droždie. Necháme postáť cca 10-15 minút.
2. Vzídený kvások dáme do kuchynského robota spolu s múkami, vodou, soľou a vymiesime cesto 5-7 minút. Potom pridáme olej a necháme miešať 2-3 minúty. Misu zakryjeme vreckom a necháme cca 60 minút kysnúť.
3. Párky rozrežeme na polovicu. Každú polovicu narežeme pozdĺžne tak, aby konce neboli narezané. Spravíme zárez a uložíme syrový korbáčik, nite alebo kúsok syra. Týmto postupom pripravíme všetky párky.
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 8-10 častí (podľa toho aké veľké párky máme). Každú časť ešte spracujeme a vyvaľkáme oválny tvar. Do cesta zabalíme párok. Konce pritlačíme, aby nevytiekol syr. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.
5. Pred pečením hotdogy potrieme olivovým olejom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 20-25 minút.
- 100 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- 25 g čerstvé droždie
- 400 g Bread mix white Liana
- 50 g Ryžová múka Liana
- 230 ml voda
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 4-5 ks diétne párky
- 2-3 syrové nite alebo korbáčiky
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olivový olej na potretie
Produkty k receptu