Bezlepková varená knedľa
- 200 g Bread mix white Liana
- 50 g Bread mix dark Liana
- 200 ml vlažná voda
- 12 g droždie
- 1 vajíčko
- ½ KL soľ
1. Do misky dáme zmesi Bread mix white a Bread mix dark. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút stáť.
2. Následne vlejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajíčko a soľ.
3. Spracujeme elektrickým hnetačom asi 2-3 minúty.
4. Preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme.
5. Rozdelíme na dve časti, ktoré vytvarujeme rukami do tvaru knedle. (Veľkosť taká aby nám vošli do hrnca, v ktorom sa budú variť).
6. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 15-20 minút podkysnúť.
7. Do širšieho hrnca si dáme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme priamo do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 6-8 minút.
8. Následne vyberieme potrieme olejom a necháme na mriežke vychladnúť.
Dobrý tip:
Môžeme použiť aj samotne 250 g Bread mix dark alebo 250 g Bread mix white.
- 200 g Bread mix white Liana
- 50 g Bread mix dark Liana
- 200 ml vlažná voda
- 12 g droždie
- 1 vajíčko
- ½ KL soľ
Produkty k receptu