Bezlepková SACHER torta
Ingrediencie
Kakaový piškótový korpus :
200 g Cake mix Liana
180 g cukor
25 g Kakao tmavé Liana
4 vajcia
100 ml vlažná voda
150 ml olej
Dodatky :
marhuľový džem
200 g Čokoláda Liana 70%
50-80 g stužený rastlinný tuk
2 PL mlieko
2 PL olej
2 PL mlieko
2 PL olej
čokoládové hobliny
Postup
1. Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix s preosiatým kakaom.
2. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút.
3. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim marhuľovým džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež potrieme džemom aj po okrajoch celej torty.
4. Nakoniec celú tortu aj boky oblejeme roztopenou čokoládovoou polevou. Necháme stuhnúť.
5. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie.