Bezlepková jablková štrúdľa

Bezlepková jablková štrúdľa

Trvanie: 01:30 (h:m)
Ideálna na jesenné obdobie, keď je v komore zásoba jabĺk najväčšia a neviete čo s nimi.

Bez lepku pre recept na Bezlepkovú jablkovú štrúdľu z lístkovo - pľundrového cesta

Ingrediencie
Cesto
Jablková plnka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Rukou vypracujeme cesto z uvedených surovín a necháme ho cca 10 minút odpočívať.

2. Medzitým pripravíme plnku. Ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.

3. Odstaté cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu k plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a uložíme tak, aby bol spoj dole.

4. Cesto preložíme na plech aj s papierom na pečenie, potrieme rozľahaným vajíčkom a môžeme posypať sekanými orechami.

5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a nakrájame na tanier.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Cesto
Jablková plnka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné