Bezlepková čerešňová bublanina
Ingrediencie
5 ks vajce
štipka soli
270 g cukor práškový
pár kvapiek extrakt bourbon vanilka/20 g Vanilinový cukor Liana
200 ml olej
300 ml teplé mlieko
500 g Cake mix Liana
1 KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme:
odkôstkované čerešne
Veľkosť formy: 34 x 24 cm
Postup
1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
2. Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do peny, postupne prilievame olej a mlieko.
3. Sódu bikarbónu vmiešame do Cake mix, ktorú následne ručne vmiešame do žĺtkovej masy. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladáme čerešne a pečieme pri 175°C 15 minút, následne na 150-160°C pečieme ďalších 20-25 minút. Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu a hrúbke cesta. Či je koláč upečený skontrolujeme pichnutím špáradla do jeho stredu, pečenie ukončíme, ak je špáradlo čisté.
Dobrý tip:
Čerešne jednoducho odkôstkujete pomocou sklenenej flaše a slamky.