Bezlepková čerešňová bublanina
- 5 ks vajce
- štipka soli
- 270 g cukor práškový
- pár kvapiek extrakt bourbon vanilka/20 g Vanilinový cukor Liana
- 200 ml olej
- 300 ml teplé mlieko
- 500 g Cake mix Liana
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- odkôstkované čerešne
- Veľkosť formy 34 x 24 cm
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do peny, postupne prilievame olej a mlieko.
- Sódu bikarbónu vmiešame do Cake mix, ktorú následne ručne vmiešame do žĺtkovej masy. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladáme čerešne a pečieme pri 175°C 15 minút, následne na 150-160°C pečieme ďalších 20-25 minút. Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu a hrúbke cesta. Či je koláč upečený skontrolujeme pichnutím špáradla do jeho stredu, pečenie ukončíme, ak je špáradlo čisté.
Dobrý tip:
Čerešne jednoducho odkôstkujete pomocou sklenenej flaše a slamky.
- 5 ks vajce
- štipka soli
- 270 g cukor práškový
- pár kvapiek extrakt bourbon vanilka/20 g Vanilinový cukor Liana
- 200 ml olej
- 300 ml teplé mlieko
- 500 g Cake mix Liana
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- odkôstkované čerešne
- Veľkosť formy 34 x 24 cm
Produkty k receptu