Bezlepková čerešňová bublanina

  • Extrémne nadýchaná bublanina si vás získa s akýmkoľvek ovocím.
Bezlepková čerešňová bublanina
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

5 ks vajce
štipka soli
270 g cukor práškový
pár kvapiek extrakt bourbon vanilka/20 g Vanilinový cukor Liana
200 ml olej
300 ml teplé mlieko
500 g Cake mix Liana
1 KL Sóda bikarbóna Liana
 
Ďalej potrebujeme:
odkôstkované čerešne
 
Veľkosť formy: 34 x 24 cm

Postup

1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
 
2. Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do peny, postupne prilievame olej a mlieko.
 
3. Sódu bikarbónu vmiešame do Cake mix, ktorú následne ručne vmiešame do žĺtkovej masy. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
 
4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladáme čerešne a pečieme pri 175°C 15 minút, následne na 150-160°C pečieme ďalších 20-25 minút. Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu  a hrúbke cesta. Či je koláč upečený skontrolujeme pichnutím špáradla do jeho stredu, pečenie ukončíme, ak je špáradlo čisté.
 
Dobrý tip:
Čerešne jednoducho odkôstkujete pomocou sklenenej flaše a slamky.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.