Torta s parížskym krémom

Torta s parížskym krémom

Ak sa chcete na chvíľu ocitnúť v Paríži.
Ingredients
Piškóta
Krém
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Piškóta:

1. Bielky vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a postupne zašľaháme vodu a neskôr olej. Pridáme múku zmiešanú s Kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané vaječné bielky.

2. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú piškótu prerežeme na polovicu.

Krém:

1. Deň vopred vo vodnom kúpeli rozpustíme v mlieku čokoládu a práškový cukor. Odložíme do druhého dňa do chladničky alebo necháme poriadne vychladnúť. Dobre vychladnutý krém vyšľaháme so Šľahačkovým potešením.

2. Želatínu číru necháme napučať v studenom mlieku a po 20 minútach zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Neprevárať! Zašľaháme do šľahačkovej masy.

3. Do tortovej formy alebo vyššieho plechu uložíme polovicu piškóty, potrieme džemom a vylejeme prvú časť krému. Priložíme druhú časť piškóty a vylejeme druhú časť krému. Necháme v chladničke stuhnúť cca 2 hodiny.

4. Pred podávaním môžeme ozdobiť vyšľahaným Šľahačkovým potešením pripraveným podľa návodu na obale a postrúhanou čokoládou.

Dobrý tip:
Namiesto korpusov (piškóty) môžeme použiť detské piškóty. Medzi piškóty môžeme poukladať aj na kolieska nakrájané banány.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
Piškóta
Krém
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné