Bezlepkový kváskový chlieb s ľanovými semienkami

Bezlepkový kváskový chlieb s ľanovými semienkami

Portions: 20 (pcs)
Recept od Jitky Bařinkovej, Instagram: delame_to_bez_lepku
Ingredients

Rozkvas

  • 2 PL bezlepkový kvások
  • 220 ml voda
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 200 ml voda
  • 2 PL psyllium
  • 1 KL chia semienka

Cesto

Print recipe Share on Facebook
  1.  Najprv si pripravíme rozkvas, na ktorý budeme potrebovať 2 PL bezlepkového kvásku, 220 ml vody a 200 g Bread mix white Liana. Všetko spolu premiešame, zakryjeme fóliou a pri izbovej teplote (najlepšie cez noc) necháme 12 hodín kysnúť.
  2. Zároveň namočíme 2 PL psyllia a 1 ČL chia semiačok do 200 ml vody.
  3. Po 12 hodinách odoberieme z rozkvasu 1 PL kvásku, ktorý si schováme na ďalšie pečenie.
  4. Pripravíme cesto zo 400 g rozkvasu spolu so 150 g Bread mix dark Liana a 100 g Bread mix white Liana, pridáme soľ, mletú rascu, ľanové semienka celé aj mleté, namočené psyllium a všetko spolu v robotovi dobre premiešame. Pokiaľ je cesto príliš hutné, přidáváme po lyžičkách trochu vody. Nakonec vmiešame 2 PL olivového oleja a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v zakrytej miske kysnúť 3 hodiny.
  5. Po 3 hodinách presunieme nakysnuté cesto na pomúčený valček a prekladaním z cesta vytlačíme bubliny. Objem sa zmenší a cesto bude hutnejšie. Takto spracované cesto presunieme do ošatky a necháme ešte 1,5 hodiny kysnúť pri izbovej teplote.
  6. Rúru predhrejeme na 250°C spoločne so zapekacou misou s viečkom na cca 20 minút. Chlieb spolu s papierom na pečenie vložíme do misy, prikryjeme viečkom a pečieme najprv 15 minút na 250°C. Potom viečko dáme dole, teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte cca 35 minút. Celkový čas pečenia je cca 50 minút, podľa druhu rúry.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients

Rozkvas

  • 2 PL bezlepkový kvások
  • 220 ml voda
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 200 ml voda
  • 2 PL psyllium
  • 1 KL chia semienka

Cesto

Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné