Bezlepkové kváskové tmavé bagety

Bezlepkové kváskové tmavé bagety

Duration: 24:00 (h:m) Portions: 4-5 (pcs)
bagety ako z bagetérie chrumkáva kôrka a vláčny stred a to všetko bez použitia droždia

Bez lepku pre recept na Bezlepkové tmavé kváskové bagety bez rozkvasu

Ingredients
1.deň suroviny na rozkvas
  • 200 g Bread mix dark,
  • 380-400 ml vlažná voda,
  • 2-3 PL kvások
  • (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
  • 230-250 g Bread mix dark,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • ľanové semienka, slnečnicové semienka, sezamové semienka
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Postup 1. deň - rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.

Postup 2. deň:

Do rozkvasu z 1. dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z 2. dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny. Následne spracujeme bagetky, uložíme ich na plech na bagety, prikryjeme fóliou a necháme ešte cca 1 hodinu podkysnúť. Pred pečením bagetky potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200°C 20 - 30 minút. Ihneď po upečení pokropíme vodou a na mriežke prikrytý utierkou necháme dobre vychladnúť.

Kváskové pečivo:

1. Kváskové pečivo je chutnejšie

2. Kváskové pečivo dlhšie vydrží

3. Kváskové pečivo sa lepšie trávi

4. Kváskové pečivo je vhodnejšie aj pre diabetikov

5. Bezlepkové kváskové pečivo je vhodné aj pre celiatikov

6. Kvások: nenafukuje, je ľahšie stráviteľný, neprekysľuje organizmus, prospieva našej postave, je zdravší ako droždie a nie je to nič komplikované pracovať s ním.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
1.deň suroviny na rozkvas
  • 200 g Bread mix dark,
  • 380-400 ml vlažná voda,
  • 2-3 PL kvások
  • (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk.
2. deň suroviny
  • 230-250 g Bread mix dark,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • ľanové semienka, slnečnicové semienka, sezamové semienka
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné