Bezlepkové kváskové mini chlebíky

Bezlepkové kváskové mini chlebíky

Duration: 20:00 (h:m) Portions: 2 (pcs)
Kváskové mini chlebíky s tekvicovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové kváskové chlebové misky

Ingredients
1. deň
2. deň
  • 150 g Bread mix dark Liana
  • 80 g vlažná voda
  • 1 kl soľ
  • 1 kl rasca
  • 2 PL zmes semienok (tekvicové, ľanové, slnečnicové)
  • 2 PL olej
  • 1 PL zemiakové vločky
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

1. Suroviny z prvého dňa zmiešame v miske vareškou, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.

2. Po nakysnutí zmiešame v kuchynskom robote s hákmi so surovinami z 2. dňa. Preložíme na pomúčenú podložku a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby podložku podsypávame ryžovou múkou. Ak sa bude cesto spočiatku lepiť pomôžeme si plastovou stierkou na cesto a potom miesime rukami.

3. Ak máme dobre vypracované cesto, ktoré sa nelepí, rozdelíme ho na 2 časti po cca 300 g. Bochníky spracujeme, pomúčime zo všetkých strán, aby sa neprilepili na ošatku a vložíme do 2 malých ošatiek.

4. Do ošatky vkladáme hladkou stranou nadol, aby spoje cesta boli navrchu. Necháme prikryté kysnúť 5-6 hodín.

5. Do rúry vložíme plech na ktorom budeme piecť chlebíky. Na spodok rúry vložíme starší plech na paru. Rúru vyhrejeme na 230°C

6. Chleby preklopíme na papier na pečenie, narežeme a postriekame vodou.

7. Prenesieme na vyhriaty plech a do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody. Pečieme 15 minút.

8. Plech s parou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, chleby znovu postriekame a pečieme 20-25 minút.

9. 10 minút pred koncom pečenia postriekame vodou ešte raz. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
1. deň
2. deň
  • 150 g Bread mix dark Liana
  • 80 g vlažná voda
  • 1 kl soľ
  • 1 kl rasca
  • 2 PL zmes semienok (tekvicové, ľanové, slnečnicové)
  • 2 PL olej
  • 1 PL zemiakové vločky
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné