Bezlepkové kváskové korene s cesnakom

Bezlepkové kváskové korene s cesnakom

Duration: 20:00 (h:m) Portions: 3 (pcs)
Korenie na pizzu a cesnak dotvoria omamnú vôňu a úžasnú chuť.

Bez lepku pre recept na Chrumkavé celozrnné bezlepkové bagety

Ingredients
1. deň
2. deň
  • 120 g Bread mix dark Liana
  • 50 g voda
  • 2 lyžice olej
  • 1/2 kávovej lyžičky soľ
  • 1 lyžica ľanové semienka
Na potretie
  • 1 lyžica voda, 1 lyžica olivový olej, 1/4 kávová lyžička soľ, 1 kávová lyžička sušený cesnak, 1 kávová lyžička pizza korenie
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

1. Suroviny z 1. dňa zmiešame a necháme pri izbovej teplote kysnúť 12 hodín prikryté pod fóliou.
2. Na druhý deň pridáme k rozkvasu suroviny z 2. dňa a vypracujeme cesto. Dosku podľa potreby podsypávame zmesou Bread mix white.
3. Cesto rozdelíme na 3 bochníky (každý cca 230 g).
4. Vytvarujeme valce a stočíme z obidvoch koncov, aby vznikli tzv. potočené korene.
5. Vložíme do formy na bagety alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté kysnúť 5- 6 hodín.
6. Rúru vyhrejeme na 230°C. Na spodok do rúry vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
7. Cesnakové korene postriekame vodou, položíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme vriacu vodu, aby sa v rúre vytvorila para a pečieme 15 minút.
8. Teplotu stiahneme na 200°C, vytiahneme spodný plech a pečieme 25 minút.
9. Pripravíme si zmes na potretie. Vodu, olej, cesnak, soľ a korenie na pizzu zmiešame v miske. 7 minút pred koncom pečenia potrieme pečivo touto pripravenou zmesou a postriekame vodou.
10. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrý tip:
Podávame k nátierke, k šalátu alebo ku polievke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
1. deň
2. deň
  • 120 g Bread mix dark Liana
  • 50 g voda
  • 2 lyžice olej
  • 1/2 kávovej lyžičky soľ
  • 1 lyžica ľanové semienka
Na potretie
  • 1 lyžica voda, 1 lyžica olivový olej, 1/4 kávová lyžička soľ, 1 kávová lyžička sušený cesnak, 1 kávová lyžička pizza korenie
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné