Šťavnaté punčové rezy s LianaVITom
Korpus
- 4 vajcia
- 160 g cukor práškový
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- 220 g múka hladká
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
Sirup
- 1 vrecko LianaVIT malina
- 200 ml prevarená vychladnutá voda
- rumová aróma
Poleva
- 1 vrecko Poleva punčová Liana
- 200 g cukor práškový
- 5 PL voda
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- džem
- Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor, žĺtky, olej a vodu. Ručne metličkou vmiešame múku s kypriacim práškom.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 175°C 20 - 25 minút.
- Z vychladnutej piškóty odstránime papier na pečenie. Rozdelíme na polovicu a jednu polovicu prekrojíme horizontálne na dve tenké časti.
- V 200 ml prevarenej vychladnutej vody rozmiešame LianaVIT malina, dochutíme rumovou arómou. Jeden prekrojený korpus potrieme džemom, priložíme hrubý korpus, ktorý polejeme pripraveným vitamínovým sirupom a znova natrieme džemom. Položíme vrchný tenky korpus a na 20 minút zaťažíme.
- Na polevu zmiešame práškový cukor, punčovú polevu, studenú vodu a olej. Pripravenú polevu vylejeme na koláč a rozotrieme horúcim nožom. Krájame horúcim nožom, kým ešte poleva nie je úplne stuhnutá.
Dobrý tip:
Zákusok sa lepšie krája, kým poleva ešte nie je úplne stuhnutá.
Korpus
- 4 vajcia
- 160 g cukor práškový
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- 220 g múka hladká
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
Sirup
- 1 vrecko LianaVIT malina
- 200 ml prevarená vychladnutá voda
- rumová aróma
Poleva
- 1 vrecko Poleva punčová Liana
- 200 g cukor práškový
- 5 PL voda
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- džem
Produkty k receptu