Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
play

Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou

Ingrediencie
Piškóta
Jahodová pena
Jogurtová pena
Zrkadlová poleva
Dodatky
  • jahody v želé
  • LianaVit malina
  • ovocie, snehové pusinky, kvety na dekoráciu ...
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Bielky vyšľaháme do tuha. Zamiešame cukor a žĺtky a ďalej šľaháme do peny asi 5 minút. Nakoniec zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom a pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C cca 20 minút.

2. Pripravíme jahodovú penu. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jahoda, tvaroh a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka. Vyšľaháme do tuha, pridáme napučanú rozpustenú želatínu a prešľaháme.

3. Podobným postupom pripravíme jogurtovú penu. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jogurt, smotanový jogurt a práškový cukor. Cca 2 minúty vyšľaháme do tuha. Pridáme napučanú rozpustenú želatínu a dobre prešľaháme.

4. Korpus rozkrojíme na 2 pláty. Vložíme do trocha väčšej tortovej formy rozmer asi 23 cm. Spodný plát potrieme jahodami v želé a vylejeme pripravenú jahodovú penu. Povrch uhladíme. Prikryjeme druhou rozkrojenou časťou piškóty, ktorú polejeme 1 polievkovou lyžicou rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami lyžičkou dáme jahody v želé. Povrch uhladíme. Celú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť na minimálne 4 hodiny (ideálne na 24 hodín).

5. Stabilizátor jogurt zmiešame s 200 ml vody a stabilizátor višňa zmiešame s 50 ml vody. Bielu čokoládu roztopíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Do 3/4 vmiešame pripravený jogurtový stabilizátor a do 1/4 vmiešame višňový stabilizátor. Pripravené polevy precedíme cez sitko.

6. Zamrazenú tortu vyberieme z formy. Dáme na užšiu nádobu uloženú v plechu a polejeme tortu striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Povrch ozdobíme ľubovoľne napr. kvetmi, snehovými pusinkami a čerstvým ovocím.

JosephGenue 10.02.2024
https://akpp-moscow.ru/
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Piškóta
Jahodová pena
Jogurtová pena
Zrkadlová poleva
Dodatky
  • jahody v želé
  • LianaVit malina
  • ovocie, snehové pusinky, kvety na dekoráciu ...
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné