Pudingáč

Pudingáč

Všetci ho poznáme z detstva, chutný a dlho vláčny kysnutý koláč plný obľúbeného pudingu.
Ingrediencie
Cesto
  • 1 kg hladká múka
  • 3 ks vaječné bielky
  • 2 lyžičky soľ
  • 1 1/2 droždie
  • 3 1/2 lyžíc oleja
  • 15 dkg práškový cukor
  • 0,5 l mlieko
Plnka
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do teplého mlieka dáme droždie a trocha cukru. Počkáme, kým kvások vykysne a pridáme ho do ostatných surovín na cesto. Vyšľaháme 3 bielky na tuhý sneh a zarobíme do cesta, ktoré necháme vykysnúť.

2. Z vykysnutého cesta urobíme 6 bochníkov. Každý rozvaľkáme a natrieme plnkou. Spravíme závin a po 2 spletieme spolu. Pred vložením do rúry potrieme žĺtkom. Pečieme pri 170st cca 25 minút.

Postup plnka :
Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame rastlinný tuk.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 1 kg hladká múka
  • 3 ks vaječné bielky
  • 2 lyžičky soľ
  • 1 1/2 droždie
  • 3 1/2 lyžíc oleja
  • 15 dkg práškový cukor
  • 0,5 l mlieko
Plnka
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu