Opitý Izidor

Opitý Izidor

Trvanie: 02:00 (h:m) Porcie: 36 (ks)
Koláč plný orechov, rumu a kvalitnej 70% čokolády.

Bez lepku pre recept na Bezlepkový opitý Izidor

Ingrediencie
Cesto
Orechová plnka
Kakaový krém
Poleva
Dodatky
  • plech 25x35 cm
  • pohár ríbezľového džemu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.

2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

3. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.

4. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Postup orechová plnka:

Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.

Postup kakaový krém:

1. Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.

2. Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.

Postup poleva:

Suroviny rozpustíme nad parou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Orechová plnka
Kakaový krém
Poleva
Dodatky
  • plech 25x35 cm
  • pohár ríbezľového džemu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné