Mliečny oreo cheesecake

Mliečny oreo cheesecake

Trvanie: 01:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Základ tvorí tmavá kakaová sušienková hmota a tvarohová plnka. Vrch je poliaty 70% čokoládou a miestami sme použili aj bielu čokoládu. Ozdobíme šľahačkou a kakaovými sušienkami a dobrotka je na stole.

Bez lepku pre recept na Čokoládový cheesecake so 70% čokoládou

Ingrediencie
Sušienková hmota
  • 200 g kakaové sušienky
  • 100 g maslo
  • 2 PL mlieko
Plnka
  • 200 ml mlieko
  • 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
  • 500 g tvaroh jemný
  • 100 g sušené mlieko
  • 100 g práškový cukor
  • 15 g Želatína potravinárska Liana
  • 100 ml mlieko
  • rozdrvené tmavé sušienky do plnky
Poleva tmavá
Poleva biela
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Pomleté sušienky zmiešame s maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.

2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka asi na 10 minút. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, sušené mlieko, práškový cukor.
3. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Nakoniec pridáme podrvené sušienky.
4. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
5. Po asi pol hodine opatrne vylejeme na plnku tmavú polevu a miestami bielu polevu (polevu pripravíme roztopením čokolády so smotanou). Dáme do chladničky dobre stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
6. Ozdobíme šľahačkou a kúskami extra tmavých sušienok.

Dobrý tip:
Šľahačkové potešenie v 1 kg balení už obsahuje aj práškový cukor. Preto použijeme 100 g Šľahačkové potešenie a len 110 g práškového cukru.

Dobrý tip 2:
Extra tmavé sušienky na cheesecake pripravíme jednoducho v lepkovej aj bezlepkovej verzii s extra tmavým kakaom Liana.

Dobrý tip 3:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Sušienková hmota
  • 200 g kakaové sušienky
  • 100 g maslo
  • 2 PL mlieko
Plnka
  • 200 ml mlieko
  • 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
  • 500 g tvaroh jemný
  • 100 g sušené mlieko
  • 100 g práškový cukor
  • 15 g Želatína potravinárska Liana
  • 100 ml mlieko
  • rozdrvené tmavé sušienky do plnky
Poleva tmavá
Poleva biela
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné