Bezlepkový viedenský rez
Ingrediencie
Cesto:
4 žĺtky
250 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
125 ml olej
125 ml mlieko
270 g Cake mix Liana
sneh zo 4 bielkov
Želé:
1 liter pomarančový džús
3 ks Zlatý krém Liana
2 PL kryštálový cukor
Plnka:
400g kyslá smotana
1 nátierkové maslo bez príchute
6 PL práškový cukor
2 ks šľahačky 33%
1 a ½ vrecka Želatína číra Liana
50-70ml voda
Sirup:
2 dl pomarančový džús s rumom alebo rumovou esenciou
Cca 70 ks podlhovasté piškóty:
4 vajcia
130 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
2 KL Salajka jelenia soľ Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
4 žĺtky
250 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
125 ml olej
125 ml mlieko
270 g Cake mix Liana
sneh zo 4 bielkov
Želé:
1 liter pomarančový džús
3 ks Zlatý krém Liana
2 PL kryštálový cukor
Plnka:
400g kyslá smotana
1 nátierkové maslo bez príchute
6 PL práškový cukor
2 ks šľahačky 33%
1 a ½ vrecka Želatína číra Liana
50-70ml voda
Sirup:
2 dl pomarančový džús s rumom alebo rumovou esenciou
Cca 70 ks podlhovasté piškóty:
4 vajcia
130 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
2 KL Salajka jelenia soľ Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana

Postup
- 1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pomaly prilievame olej a mlieko.
- 2. Do vyšľahanej peny ručne primiešame Cake mix.
- 3. Nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- 4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C 25 minút.
- 5. Vychladené otočíme na plechu vrchom dole a stiahneme papier.
- 6. Uvaríme želé z džúsu, cukru, Zlatého krému a vylejeme na upečenú piškótu. Necháme vychladnúť.
- 7. Natrieme smotanovo šľahačkovú plnku.
- 8. Poukladáme piškóty namočené v džúse s rumom.
- 9. Dáme schladiť a ozdobíme čokoládou.
- 10. Pokrájame na rezy.
Postup plnka:
- 1. Smotanu zmiešame s cukrom a nátierkovým maslom.
- 2. Pridáme vyšľahanú šľahačku.
- 3. Želatínu necháme napučať cca 5-10 minút vo vode. Následne zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia.
- 4. Ihneď za stáleho miešania zašľaháme do smotanovo šľahačkovej masy a natrieme na koláč s vychladnutým želé.
Postup piškóty:
- 1. Do nádobky mixéra dáme vajíčka, vanilínový cukor, práškový cukor a vymixujeme hustú penu.
- 2. Pridáme Cake mix zmiešanú so salajkou a vymeníme hnetače na husté cesto.
- 3. Spracujeme hustejšie, ale jemné cesto.
- 4. Necháme 4 h odpočívať. Zakryjeme ho, aby nestvrdlo na povrchu.
- 5. Cesto preložíme na dosku a vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku.
- 6. Vykrajovatkom na piškóty (5cm) povykrávame piškóty.
- 7. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vlažnou vodou.
- 8. Pečieme na 190°C cca 8 minút, ale pozor aby ostali svetlé a nepripečené.