Bezlepkový tmavý chlieb s kôrkou
play

Bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou

Trvanie: 03:00 (h:m)
Krásne voňavý domáci bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou a jemnučkou striedkou z našich múk Bread mix white a Bread mix dark.
Ingrediencie
  • 500 g Bread mix dark Liana
  • 2 KL kryštálový cukor
  • 440 ml vlažná voda
  • 10 g čerstvé droždie
  • 1 - 2 KL soľ
  • 2 PL olej
Dodatky
  • ryžová múka Liana na podsypanie
  • semienka podľa chuti ľanové, slnečnicové, sezamové, rasca mletá alebo celá, chlebové korenie ...
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Pripravíme kvások z droždia, cukru a trochu vlažnej vody. Zamiešame a necháme nakvasiť cca 10 minút.

2. Do misky nasypeme Bread mix dark, soľ, pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Podľa chuti pridáme semienka, príp. chlebové korenie. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami cca 2 minúty. Nakoniec pridáme olej a miešame ešte 1 - 2 minúty. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 45 - 60 minút.

3. Podložku pomúčime ryžovou múkou a vyklopíme vykysnuté cesto. Cesto spracujeme na bochník. Ošatku alebo formu na kysnutie jemne pomúčime ryžovou múkou. Vypracovaný bochník vložíme do ošatky, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút.

4. Vykysnuté cesto preklopíme na papier na pečenie. Chlieb potrieme alebo postriekame zmesou 2 PL vody a 3 PL oleja. Narežeme, aby počas pečenia nepraskol a vložíme do vyhriatej misy alebo na vyhriaty plech. Prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 225°C a pečieme 40 minút s pokrievkou.

5. Chlieb postriekame vodou a dopečieme bez pokrievky 10 - 15 minút pri teplote 200°C. Ak pečieme na plechu použijeme záparu na prvých 10 minút pri 225°C a potom cca 40 minút pri 200°C bez zápary. Ihneď po upečení chlieb postriekame vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrý tip:
Ak chceme pripraviť Bezlepkový SVETLÝ chlieb s kôrkou namiesto Bread mix dark s pohánkou použijeme Bread mix white Liana.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 500 g Bread mix dark Liana
  • 2 KL kryštálový cukor
  • 440 ml vlažná voda
  • 10 g čerstvé droždie
  • 1 - 2 KL soľ
  • 2 PL olej
Dodatky
  • ryžová múka Liana na podsypanie
  • semienka podľa chuti ľanové, slnečnicové, sezamové, rasca mletá alebo celá, chlebové korenie ...
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné