Bezlepkový tekvicový chlieb

Bezlepkový tekvicový chlieb

Trvanie: 03:00 (h:m) Porcie: 14 (ks)
Chlebík stvorený na jesenné obdobie v kombinácii tekvice a tekvicových semienok.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové mrkvové bagety s tekvicovými semienkami

Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda (na kvások)
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 250 g na jemno nastrúhaná tekvica na pečenie
  • 400 g Bread mix dark Liana
  • 30 g tekvicové semienka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžica olivový olej
  • 150 ml voda
  • ryžová múka Liana na podsypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. V 100 ml vode rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
  2. Do kuchynského robota dáme odváženú bezlepkovú zmes Bread mix dark, nastrúhanú tekvicu a ostatné suroviny spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Vypracujeme cesto, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 60 minút.
  3. Pracovnú dosku a vykysnuté cesto pomúčime a premiesime. Spočiatku bude cesto lepivé, preto si treba pomôcť plastovou vareškou. Neposypujeme zbytočne veľa múky, cesto musí byť jemné a vláčne. Vyformujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme 30 minút kysnúť.
  4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme druhý plech na záparu. Rúru spolu s plechmi vyhrejeme na 240°C. Chlebík preklopíme na papier na pečenie, postriekame vodou a prenesieme na plech. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech so záparou vytiahneme, teplotu znížime na 190°C, opäť chlieb postriekame vodou a pečieme 45 minút. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz pokropíme vodou. Necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrý tip:
Ak sa Vám zdá, že je cesto veľmi jemné, kým sa rúra zohrieva, bochník v ošatke môžeme vložiť na pár minút do mrazničky, aby sa cesto po vyklopení veľmi nerozlialo.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda (na kvások)
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 250 g na jemno nastrúhaná tekvica na pečenie
  • 400 g Bread mix dark Liana
  • 30 g tekvicové semienka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžica olivový olej
  • 150 ml voda
  • ryžová múka Liana na podsypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné