Bezlepkový rýchly tmavý chlieb vo forme
play

Bleskový tmavý bezlepkový chlieb (pečený vo forme)

Trvanie: 120 minút (h:m) Porcie: 15 (ks)
Bezlepkový chrumkavý celozrnný chlieb s našou bezlepkovou múčnou zmesou na tmavý chlieb a pečivo obohatenou o pohánku.

Bez lepku pre recept na Bezlepkový sendvič

Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Pripravíme kvások z trochu vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
  2. Do misky dáme Bread mix dark, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami asi 2 minúty. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Cesto vo forme uhladíme naolejovanou lyžicou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť 50 minút alebo kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
  3. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Posypeme semienkami, narežeme, aby po upečení nepraskol a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 50 - 60 minút do zlatista. Po 30 - tich minútach pečenia môžeme chlieb postriekať lebo pokropiť vodou. Ihneď po upečení chlieb vyklopíme na mriežku. Ešte horúci postriekame vodou a necháme úplne vychladnúť.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné