Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme

Bezlepkový rýchly svetlý chlieb pečený vo forme

Trvanie: 02:30 (h:m)
Pečivo, ktoré je tu s nami už stáročia. Vychutnajte si ho s domácim lekvárom alebo len s maslom a zeleninkou.

Bez lepku pre recept na Bleskový tmavý bezlepkový chlieb

Ingrediencie
  • 500 g Bread mix white Liana
  • 2 lyžičky cukor
  • 500-550 ml vlažná voda
  • 20 g čerstvé droždie
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olej

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Pripravíme kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť. Do misky dáme Bread mix white, soľ, pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej.

2. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou a potrieme olejom

3. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť cca 45-60 minút.

4. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 200°C asi 50 minút.

5. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke prikrytý utierkou úplne vychladnúť.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 500 g Bread mix white Liana
  • 2 lyžičky cukor
  • 500-550 ml vlažná voda
  • 20 g čerstvé droždie
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olej

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné