Bezlepkový makový kvet

Bezlepkový makový kvet

Trvanie: 02:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Vyzerá honosne, chutí úžasne a nie je veľmi náročný na prípravu

Bez lepku pre recept na Bezlepkový cesnakový kysnutý kvet

Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml mlieko
  • 1 vajce
  • 50 g cukor
  • 50 g maslo
  • 1 KL cukor na kvások
Plnka
  • 150 g mletý mak
  • 150 ml horúce mlieko
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 2 ks Vanilínový cukor Liana
  • citrónová kôra
  • 1 KL škorica mletá

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. 1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.
  2. 2. Do mixéra dáme zmes Bakery mix, cukor, maslo, vajce a nakoniec vylejeme urobený kvások z droždia.
  3. 3. Vypracujeme cesto a zakryjeme fóliou.
  4. 4. Necháme 40 minút kysnúť.
  5. 5. Preložíme na papier na pečenie a rozvaľkáme na kruh.
  6. 6. Potrieme olejom a vychladnutou makovou plnkou.
  7. 7. Zrolujeme, opatrne stočíme do kruhu a nadkrojíme konce.
  8. 8. Kraje dáme k sebe a ostrým nožom okraje cca z 2/3 nakrojíme.
  9. 9. Potom každý tretí nárez otočíme smerom do vnútra kruhu a 2 nahneme, aby bolo vidieť rez.
  10. 10. Dva konce vložíme do stredu kruhu.
  11. 11. Preložíme na plech aj s papierom na pečenie na ktorom sme pracovali.
  12. 12. Koláč potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme v teplovzdušnej rúre na 180°C dozlatista asi 25 minút.
  13. 13. Necháme vychladnúť, nakrájame ako tortu alebo si z kvetu odtrhujeme kúsky koláča.


Postup plnka:
1. Mak s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml mlieko
  • 1 vajce
  • 50 g cukor
  • 50 g maslo
  • 1 KL cukor na kvások
Plnka
  • 150 g mletý mak
  • 150 ml horúce mlieko
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 2 ks Vanilínový cukor Liana
  • citrónová kôra
  • 1 KL škorica mletá

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné