Bezlepkový kváskový zemiakový chlieb

Bezlepkový kváskový zemiakový chlieb

Trvanie: 20:00 (h:m) Porcie: 15 (ks)
Obyčajná surovina - zemiak - dokáže vytvoriť ešte lepšiu chuť chlebíka.
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň
  • 100 g uvarené zemiaky
  • 1 lyžica ľanové semienka
  • 2 lyžice olivový olej
  • 190 g Bread mix white Liana
  • 50 g voda
  • 1 lyžička soľ
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. V miske zmiešame vareškou suroviny z 1. dňa. Zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 12 hodín.
2. Uvaríme 2 stredne veľké zemiaky a necháme vychladnúť.
3. Zemiaky nastrúhame a použijeme 100 g.
4. Do kuchynského robota vložíme nastrúhané zemiaky, rozkvas z 1. dňa, semienka, olej, Bread mix white, vodu a soľ. Cesto miesime v kuchynskom robote cca 5 minút.
5. Prenesieme ho do plastovej misky, pomúčime, rukou rozotrieme múku po povrchu cesta, misku zakryjeme a necháme kysnúť cca 3 hodiny. Prstom skúsime či nám cesto nakyslo - či je pružné. Ak nie, necháme ho ešte 30 minút kysnúť.
6. Pomúčime pracovnú podložku, položíme cesto a vypracujeme bochník.
7. Podľa tvaru ošatky vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme cesto hladkou stranou nadol. Ošatku vložíme do vrecka a necháme kysnúť 2 hodiny. Cesto sa musí nadvihnúť.
8. Do rúry vložíme plech na ktorom budeme piecť chlieb a na spodok rúry položíme starší plech na paru. Rúru s obidvomi plechmi zohrejeme na 250°C.
9. Vykysnutý bochník preklopíme na papier na pečenie alebo fóliu a narežeme žiletkou.
10. Prevaríme 3 dcl vody na paru. Do vyhriatej rúry prenesieme chlieb na plech, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme prevarenú vodu. Pečieme 15 minút.
11. Po 15 minútach vyberieme plech s parou, teplotu znížime na 200°C chlieb postriekame vodou a pečieme 45 minút.
12. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Chlebík necháme vychladnúť na mriežke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň
  • 100 g uvarené zemiaky
  • 1 lyžica ľanové semienka
  • 2 lyžice olivový olej
  • 190 g Bread mix white Liana
  • 50 g voda
  • 1 lyžička soľ
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné