Bezlepkový kváskový mrkvový chlieb

Bezlepkový kváskový mrkvový chlieb

Trvanie: 18:00 (h:m) Porcie: 15 (ks)
Chlieb na raňajky je u mnohých pravidlo. Tento bezlepkový a kváskový mrkvový chlieb má nádhernú farbu a ešte lepšiu chuť.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové mrkvové bagety s tekvicovými semienkami

Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň - cesto
  • 350 g Bread mix white Liana
  • 1 PL ľanové semienka
  • 1 PL slnečnicové semienka
  • 1 PL tekvicové semienka
  • 2 PL nasekané orechy
  • 2 KL soľ
  • 1 KL mletá rasca
  • 170 ml voda (v ktorej sa varila mrkva)
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Mrkvu pokrájame na kolieska a uvaríme ju vo vode. Vodu z mrkvy odložíme - budeme ju potrebovať nasledujúci deň do cesta. Uvarenú mrkvu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť. Do misy dáme Bread mix white, mrkvu, vodu a kvások. Suroviny zmiešame vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 12 hodín.
  2. Na suchej panvici opečieme semienka a orechy a necháme vychladnúť. Do kuchynského robota dáme Bread mix white, opraženú zmes, soľ, rascu a vykysnutý mrkvový rozkvas. Prilejeme odloženú vodu z mrkvy a vypracujeme cesto. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 3 hodiny.
  3. Pomúčime pracovnú dosku, vyklopíme cesto, premiesime a vytvarujeme bochník podľa tvaru ošatky. Zo všetkých strán cesto pomúčime, aby sa neprilepilo, vložíme do ošatky a prikryjeme fóliou. Necháme kysnúť 2 hodiny.
  4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry plech na záparu. Vyhrejeme rúru na 240°C. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, vrch narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech, ktorý máme na dne nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, spodný plech vyberieme a chlieb postriekame vodou. Dopečieme 40 - 45 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2. deň - cesto
  • 350 g Bread mix white Liana
  • 1 PL ľanové semienka
  • 1 PL slnečnicové semienka
  • 1 PL tekvicové semienka
  • 2 PL nasekané orechy
  • 2 KL soľ
  • 1 KL mletá rasca
  • 170 ml voda (v ktorej sa varila mrkva)
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné