Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu
play

Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu

Ani kváskový chlieb nemusí byť komplikovaný. So správnym receptom ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
  • olej a voda 11
  • ľanové semienka
  • slnečnicové semienka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Bread mix dark, bread mix white, soľ, mletá rasca, ryžový kvások, ľanové semienka a teplá voda. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka.
  2. Preložíme do vymastenej formy. Potrieme olejom, prikryjeme a necháme 8-12 hodín kysnúť.
  3. Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja a posypeme semienkami. Pečieme 20 minút na 250°C, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 30 minút.
  4. Horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Dobrý tip:
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky

Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
  • olej a voda 11
  • ľanové semienka
  • slnečnicové semienka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné