Bezlepkový cesnakový chlieb

Bezlepkový cesnakový chlieb

Trvanie: 03:00 (h:m) Porcie: 15 (ks)
Domáce upečené pečivo nemá konkurenciu. Cesnakový chlebík bez lepku je mäkučký ako pierko a lákadlom je krásna cesnaková vôňa, ktorá sa počas pečenia šíri celým domovom.
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 300 g Bread mix dark Liana
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 4 malé uvarené zemiaky
  • 2 strúčiky pretlačený cesnak
  • 1 lyžica olej
  • 1 lyžica ocot
  • 1 lyžička soľ
  • 330 ml voda
  • olej na potretie misy a chleba
Dressing
  • 1 kyslá smotana
  • 2 strúčiky pretlačený cesnak
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Cukor rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme droždie. Necháme v teple 10 - 15 minút vzísť kvások.
  2. Na jemnom strúhadle nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, ocot a 200 ml vody. Zmiešame vareškou. Pridáme Bread mix dark a white, olej, kvások z droždia, zvyšnú vodu a necháme vymiešať hákom v kuchynskom robote do pevného cesta. Prikryjeme a uložíme kysnúť 60 minút.
  3. Cesto je redšie, preto chlebík pečieme vo forme, ktorú vymastíme olejom. Cesto presunieme do jánskej misy, roztiahneme až po okraje, vrch potrieme olejom a necháme ešte podkysnúť 30 minút.
  4. Na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru necháme vyhriať na 240°C, vložíme formu s chlebom a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút.
  5. Spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 180°C. Dopečieme 40 minút. Upečený chlieb preklopíme na plech s papierom na pečenie, potrieme pripraveným dressingom a vložíme na 10 minút do vypnutej rúry. Hotový chlieb necháme vychladnúť. Kúsky chleba môžeme namáčať do zvyšného dressingu.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • ½ kocky droždie
  • 300 g Bread mix dark Liana
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 4 malé uvarené zemiaky
  • 2 strúčiky pretlačený cesnak
  • 1 lyžica olej
  • 1 lyžica ocot
  • 1 lyžička soľ
  • 330 ml voda
  • olej na potretie misy a chleba
Dressing
  • 1 kyslá smotana
  • 2 strúčiky pretlačený cesnak
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné