Bezlepkový börek

Bezlepkový börek

Trvanie: 00:60 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Turecký slaný koláč v bezlepkovej verzii. A čo je na böreku najlepšie? Môžete ho pripraviť ako na slano tak aj na sladko. A plnky si vymýšľať podľa chuti ...
Ingrediencie
Cesto
Plnka 1
  • 300 g hliva čerstvá
  • 2 ks farebná paprika
  • cibuľa
Plnka 2
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • cibuľa
Zálievka
  • 500 g hustý biely jogurt
  • 200 ml mlieko
  • 75 ml olej
  • 2 ks vajcia
  • 0,5 KL soľ
Ďalej potrebujeme
  • soľ, mleté čierne korenie na dochutenie
  • olej na osmaženie a na potretie formy
  • Universal mix Liana na podsypanie
  • sezamové semienka na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Začneme s prípravou hlivovej plnky. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, farebnú papriku a na kúsky nakrájanú hlivu. Osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a dusíme. Necháme prechladnúť a zatiaľ pripravíme plnku č. 2. Rozdrobíme tvaroh a zmiešame s nakrájanou cibuľou.
  2. Na prípravu cesta Universal mix zmiešame so soľou, postupne pridáme vodu a vypracujeme cesto. Poriadne premiesime, aby sa nelepilo. Necháme cca 20 minút postáť.
  3. Na prípravu zálievky vo väčšej miske metličkou rozmiešame suroviny.
  4. Pomúčime pracovnú dosku, premiesime cesto a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z každej časti vypracujeme bochník, pomúčime a vyvaľkáme na tenko. Urobíme o niečo väčší plát ako je forma (jánske sklo). Olejom vymastíme jánske sklo a položíme cesto. Polejeme zálievkou, priložíme druhé cesto, polejeme zálievkou, natrieme plnku č. 1, následne plnka č. 2 a položíme plát cesta. Každé cesto ukladáme "skrčene" a každé je potrebné poliať zálievkou. Na každé druhé cesto dávame plnky. Týmto postupom pripravíme všetky pláty cesta a rozložíme všetku plnku. Na posledný plát cesta dáme najviac zálievky. Vrch posypeme sezamom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 60 minút. Hotový börek môžeme potrieť kúskom masla. Podávame s pohárom kyslého mlieka.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Plnka 1
  • 300 g hliva čerstvá
  • 2 ks farebná paprika
  • cibuľa
Plnka 2
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • cibuľa
Zálievka
  • 500 g hustý biely jogurt
  • 200 ml mlieko
  • 75 ml olej
  • 2 ks vajcia
  • 0,5 KL soľ
Ďalej potrebujeme
  • soľ, mleté čierne korenie na dochutenie
  • olej na osmaženie a na potretie formy
  • Universal mix Liana na podsypanie
  • sezamové semienka na posypanie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné