Bezlepkové ušká do boršču a pirohy

Bezlepkové ušká do boršču a pirohy na slano

Trvanie: 30 minút (h:m) Porcie: 25 ušká alebo 15 pirohov (ks)
Poľská tradícia v podobe ušiek do cviklového červeného boršču alebo plnených pirohov na slano.
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • huby
  • cibuľa
  • 1 PL maslo
  • soľ a čierne korenie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Začneme s prípravou plnky, aby stihla vychladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na masle. Pridáme pokrájané huby a okoreníme a osolíme. Necháme vychladnúť.
  2. Zo surovín na cesto pripravíme mäkké cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej doske tenké cesto a vykrajujeme pirohy, ušká. Ušká vykrajujeme pomocou menšej formy na pirohy, naplníme vychladnutou plnkou a stočíme do tvaru ušiek. Pirohy vykrajujeme formičkou na pirohy, naplníme plnkou a uzavrieme.
  3. Uvaríme vo vriacej vode pokiaľ nevyplávajú na povrch. Po vyplavení ich povaríme ešte 2 minúty a vyberieme.

Dobrý tip:
Plnku môžeme pripraviť podľa chuti mäsovú, kapustovú, šampiňónovú ...

Dobrý tip 2:
Ušká použijeme do poľského boršču a pirohy podávame s opraženou cibuľou, poliate kyslou smotanou.

Dobrý tip 3:
My sme z jedného cesta pripravili ušká a pirohy. Ušiek nám vyšlo 15 malých kusov a 4 väčšie pirohy. Kto chce môže ušká a pirohy pripraviť zvlášť. Vtedy dávka pirohov bude 15 kusov a ušiek 25 kusov.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • huby
  • cibuľa
  • 1 PL maslo
  • soľ a čierne korenie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné