Bezlepkové ušká do boršču a pirohy na slano
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 250 ml teplá voda
- ¼ KL soľ
Plnka
- huby
- cibuľa
- 1 PL maslo
- soľ a čierne korenie
- Začneme s prípravou plnky, aby stihla vychladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na masle. Pridáme pokrájané huby a okoreníme a osolíme. Necháme vychladnúť.
- Zo surovín na cesto pripravíme mäkké cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej doske tenké cesto a vykrajujeme pirohy, ušká. Ušká vykrajujeme pomocou menšej formy na pirohy, naplníme vychladnutou plnkou a stočíme do tvaru ušiek. Pirohy vykrajujeme formičkou na pirohy, naplníme plnkou a uzavrieme.
- Uvaríme vo vriacej vode pokiaľ nevyplávajú na povrch. Po vyplavení ich povaríme ešte 2 minúty a vyberieme.
Dobrý tip:
Plnku môžeme pripraviť podľa chuti mäsovú, kapustovú, šampiňónovú ...
Dobrý tip 2:
Ušká použijeme do poľského boršču a pirohy podávame s opraženou cibuľou, poliate kyslou smotanou.
Dobrý tip 3:
My sme z jedného cesta pripravili ušká a pirohy. Ušiek nám vyšlo 15 malých kusov a 4 väčšie pirohy. Kto chce môže ušká a pirohy pripraviť zvlášť. Vtedy dávka pirohov bude 15 kusov a ušiek 25 kusov.
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 250 ml teplá voda
- ¼ KL soľ
Plnka
- huby
- cibuľa
- 1 PL maslo
- soľ a čierne korenie
Produkty k receptu