Bezlepkové ruské rezy

Bezlepkové ruské rezy

Trvanie: 03:00 (h:m) Porcie: 40 (ks)
Marhuľové alebo ruské rezy sú obmena punčového zákusku. A že Vám budú chutiť ako punčák to ručíme
Ingrediencie
Cesto
Sirup
  • 400 g marhuľový džem
  • 500 g kryštálový cukor
  • 850 ml marhuľový kompót
  • rum alebo esencia
Čokoládová poleva
Dodatky
  • plech 38x26 cm.

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup 2-krát prvá piškóta:

1. Pripravíme 2 rovnaké piškóty. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, ručne zapracujeme Cake mix a tuhý sneh z vaječných bielkov.

2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C 15 minút. Cestá necháme na papieri vychladnúť.

Postup druhá piškóta:

1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, ručne zapracujeme Cake mix a tuhý sneh z vaječných bielkov. 1/2 hmoty zafarbíme Kakaom tmavým.

2. Dáme piecť na plech tak, že si ho papierom na pečenie rozdelíme na polovicu. Na jednu nalejeme svetlé cesto a na druhú kakaové. Pečieme na 180°C 20 minút. Vychladnuté nakrájame na pásiky.

Postup:

1. Uvaríme marhule s cukrom (keď sú mäkkšie stačí ich popučiť, ak sú tvrdé použijeme ponorný mixér). Necháme vychladnúť a vylejeme na plech, aby sa pásiky lepšie namáčali. Do horúceho sirupu pridáme esenciu alebo rum.

2. Svetlé pláty natrieme marhuľovým džemom. Striedavo ukladáme biele a kakaové pásiky piškóty namáčané v marhuľovom sirupe.

3. Priložíme džemom natretý druhý plát tak, že džem zostane natretý zospodu piškóty. Koláč rovnomerne zaťažíme do druhého dňa.

4. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a rastlinným tukom a polejeme hotový koláč.

5. Keď stuhne čokoláda odkrojíme okraje. Krájame tak, že v každom kúsku je pol hnedej a pol bielej piškóty.


Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Sirup
  • 400 g marhuľový džem
  • 500 g kryštálový cukor
  • 850 ml marhuľový kompót
  • rum alebo esencia
Čokoládová poleva
Dodatky
  • plech 38x26 cm.

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné