Bezlepkové rožky a žemle z Bread mix white Liana
play

Obyčajné bezlepkové rožky a bezlepkové žemle, ktoré chutia tak neobyčajne

Jemné pečivko z našej chlebovej zmesi Bread mix white.
Ingrediencie
  • 500 g Bread mix white Liana
  • 420 - 450 ml vlažná voda
  • 10 g sušené droždie alebo 20 g čerstvé droždie
  • 1 KL soľ
  • 2 KL cukor
  • 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do misky nasypeme Bread mix white, cukor, vodu, sušené droždie, soľ. Dobre premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vykysnúť 15 - 20 minút.

2. Podložku posypeme ryžovou múkou, vyklopíme časť cesta, rozdelíme na menšie časti, z ktorých vyformujeme žemle a rožky. Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 15 minút.

3. Pred pečením potrieme zmesou 2 PL vody a 2 PL oleja. Pečieme v rúre pri 180 - 200°C cca 20 minút.

4. Ihneď po upečení postriekame vodou a prikryjeme utierkou do vychladnutia.

Dobrý tip:
Namiesto Bread mix white môžeme použiť bezlepkovú zmes na tmavé pečivo s pohánkou Bread mix dark Liana.

Tereza 05.02.2023
Skvělé, i druhý den.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 500 g Bread mix white Liana
  • 420 - 450 ml vlažná voda
  • 10 g sušené droždie alebo 20 g čerstvé droždie
  • 1 KL soľ
  • 2 KL cukor
  • 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné