Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
play

Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom

Pirohy sú jedlom, ktoré majú v obľube hlavne deti, no s krásnymi spomienkami na detstvo sa k nim radi vraciame aj my dospelí.
Ingrediencie
  • 400 g Universal mix Liana
  • ½ KL soľ
  • 250-270 ml voda
  • 100 g hrudkovitý tvaroh
  • 1-2 KL cukor kryštálový
  • slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby. Pripravené cesto necháme 5 minút odležať.
  2. Tvaroh dochutíme cukrom.
  3. Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Pomocou formy na pirohy vykrojíme kolieska, naplníme lekvárom alebo tvarohom a zlepíme.
  4. Za občasného miešania varíme pirohy vo vriacej osolenej vode 12-15 minút.
  5. Medzitým spražíme pripravené maslo.
  6. Uvarené pirohy schladíme v studenej vode. Vyberieme z vody, polejeme spraženým maslom a dochutíme cukrom a štipkou soli.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 400 g Universal mix Liana
  • ½ KL soľ
  • 250-270 ml voda
  • 100 g hrudkovitý tvaroh
  • 1-2 KL cukor kryštálový
  • slivkový lekvár
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné