Bezlepkové kváskové tmavé rožky

Bezlepkové kváskové tmavé rožky

Trvanie: 20:00 (h:m) Porcie: 5 (ks)
Nádherne nakysnú, krásne voňajú, sú mäkké aj na druhý deň. No dá sa odolať?

Bez lepku pre recept na Bezlepkové kváskové rožky

Ingrediencie
1. deň rozkvas
2. deň
  • 50 g Bread mix dark Liana
  • 80 g Bakery mix Liana
  • 20 g ľanová múka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžica olej
  • 1 lyžica celé ľanové semienka
  • 50 ml vlažné mlieko
  • 1 lyžička cukor
  • 30 ml voda
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Pripravíme rozkvas zo surovín z prvého dňa. Bread mix dark, vodu a kvások zmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 12-15 hodín.
2. Do kuchynského robota dáme rozkvas a suroviny z druhého dňa. Vymiesime cesto 5-7 minút.
3. Cesto presunieme na dosku posypanú ryžovou múkou. Premiesime a vytvoríme nelepivý bochník.
4. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 5 častí (každá časť cca 140 g).
5. Z každej časti vymiesime bochníky a ďalej tvarujeme rožky.
6. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5-6 hodín pokiaľ nebudú pekne nafúknuté.
8. Dáme prevariť 3 dcl vody. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme do nej na spodok plech, ktorý bude slúžiť na paru. Rožky postriekame vodou, vložíme do rúry a na spodný plech vylejeme vriacu vodu. Pečieme 15 minút.
9. Potom spodný plech vyberieme, opäť postriekame rožky vodou. Teplotu stiahneme na 200°C a dopečieme cca 20 minút. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň rozkvas
2. deň
  • 50 g Bread mix dark Liana
  • 80 g Bakery mix Liana
  • 20 g ľanová múka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžica olej
  • 1 lyžica celé ľanové semienka
  • 50 ml vlažné mlieko
  • 1 lyžička cukor
  • 30 ml voda
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné