Bezlepkové domáce ravioli

Bezlepkové domáce ravioli

Trvanie: 00:60 (h:m) Porcie: 3 (ks)
Talianske cestovinové recepty sú jednoduché a chutné a u Slovákov obľúbené ako napr. plnené cestoviny RAVIOLI, ktoré pripraviť doma nie je žiadna veda.
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 130 g listový špenát
  • 70 g oravská slanina
  • 50 g parmezán
  • 1 strúčik cesnak
Omáčka
  • 250 ml pasírované paradajky
  • cibuľa
  • olej
Ďalej potrebujeme
  • soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
  • ryžová múka Liana na podsypanie
  • olej na pomastenie hotových cestovín
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán.
  3. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom.
  4. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka. Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.

Dobrý tip:
Kôpky plnky dávame vždy pod seba s rovnakými medzerami.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 130 g listový špenát
  • 70 g oravská slanina
  • 50 g parmezán
  • 1 strúčik cesnak
Omáčka
  • 250 ml pasírované paradajky
  • cibuľa
  • olej
Ďalej potrebujeme
  • soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
  • ryžová múka Liana na podsypanie
  • olej na pomastenie hotových cestovín
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné