Bezlepková red velvet torta

Bezlepková red velvet torta

Trvanie: 01:15 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Bez pridaného farbiva, ale v zdravej forme s červenou repou.
Ingrediencie
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170°C.

2. Červenú repu ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a spolu s citrónovou šťavou a octom rozmixujeme na jemnú kašu. Nakoniec primiešame kyslú smotanu.

3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a za stáleho šľahania pridáme olej a trochu vlažnej vody. Ručne vmiešame Universal mix s kypriacim práškom do pečiva, kakao a zmes z červenej repy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.

4. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 45 minút.

5. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 3 rovnaké časti. Z vrchnej časti trochu zrežeme, aby sme mali omrvinky na konečné ozdobenie.

6. Želatínu necháme napučať v 30 ml mlieka.

7. Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku. Do tuhej šľahačky vmiešame mascarpone a napučanú a rozpustenú želatínu, ktorú sme rozpustili v mikrovlnnej rúre na 30 sekúnd. Plnku natierame na pláty a nakoniec aj na vrch a boky torty. Ozdobíme omrvinkami a necháme stuhnúť v chladničke.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné