Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou
play

Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou

Ak chcete vedieť ako chutí jeseň, určite vyskúšajte túto Bezlepkovú perníkovú tortu s jablkami a mascarpone šľahačkou.

Bez lepku Pre recept na Bezlepkovú jablkovú tortu

Ingrediencie
Korpus
Jablková plnka
Mascarpone šľahačka
  • 150 ml mlieko
  • 1-2 PL cukor práškový
  • 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
  • 250 g mascarpone
  • 4 PL vaječný likér
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne prišľaháme cukor, žĺtky a olej. Dobre prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame Fine mix Liana.
  2. Cesto vylejeme do formy, s priemerom 25 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
  3. Očistené jablká nakrájame na kocky, pridáme kryštálový a škoricový cukor, podlejeme 100 ml vody a dusíme do mäkka. Zlaté krémy rozmiešame v 200 ml vody a za stáleho miešania prilejeme k jablkovej zmesi. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus vrátime naspäť do formy na pečenie. Mierne vychladnutú jablkovú zmes nalejeme na korpus, necháme úplne vychladnúť a dáme zatuhnúť do chladničky.
  5. Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku, pridáme vaječný likér a mascarpone. Mascarpone šľahačku natrieme na jablkovú zmes a vrátime naspäť do chladničky, aby šľahačka dobre stuhla. Ozdobíme zvyšnou šľahačkou a sušenými kvetmi.

Tip od nás:
Klasickú verziu so pšeničnou múkou pripravíte zámenou Fine mix Liana za 100 g Hladkej pšeničnej múky a 1 vrecka Kypriaceho prášku do perníka.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Korpus
Jablková plnka
Mascarpone šľahačka
  • 150 ml mlieko
  • 1-2 PL cukor práškový
  • 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
  • 250 g mascarpone
  • 4 PL vaječný likér
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné