Bezlepková kvásková vianočka
play

Bezlepková kvásková vianočka

Dokonalá kvásková vianočka bez lepku, ktorá vás prekvapí hlavne svojou jemnosťou.
Ingrediencie
Rozkvas
Cesto
  • rozkvas
  • 250 g Bakery mix Liana
  • 1 KL soľ
  • 80 g cukor práškový
  • 150 ml mlieko
  • 80 g roztopené maslo
  • 3 ks žĺtok
Ďalej potrebujeme
  • rozšľahané vajce s trochou mlieka
  • maslo
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Zmiešame bakery mix, ryžový kvások a vodu. Prirkyjeme a necháme kysnúť do nasledujúceho dňa, cca 12 hodín.
  2. Na druhý deň do rozkvasu pridáme ostatné suroviny potrebné na cesto. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryté necháme 3 hodiny kysnúť.
  3. Zľahka spracujeme na naolejovanej podložke naolejovanými rukami. Rozdelíme na "polovicu" v pomere 2:1 a každú rozdelíme na 3 časti. Všetky vyšúľame a zapletieme do dvoch vrkočov. Väčší vrkoč vložíme do vymastnej formy a naň uložíme menší, ktorý spevníme špajľami. Zabalíme do mikroténového vrecka a necháme 2-3 hodiny kysnúť.
  4. Nakysnutú vianočku potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme 10 minút so záparou pri 200°C, teplotu znížime na 170°C, vianočku prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 30 minút.
  5. Upečenú vianočku potrieme maslom, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Dobrý tip:
Do cesta môžeme vmiešať aj sušené hrozienka alebo brusnice a vrch vianočky pred pečením posypať madľovými plátkami.

Dobrý tip 2 :
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky

Dobrý tip 3:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Rozkvas
Cesto
  • rozkvas
  • 250 g Bakery mix Liana
  • 1 KL soľ
  • 80 g cukor práškový
  • 150 ml mlieko
  • 80 g roztopené maslo
  • 3 ks žĺtok
Ďalej potrebujeme
  • rozšľahané vajce s trochou mlieka
  • maslo
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné