Bezlepková anglická krémeška
play

Bezlepková anglická krémeška

Trvanie: 2:30 (h:m) Porcie: 24 (ks)
Ingrediencie

Cesto

Plnka
Poleva
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Do misky nasypeme Cake mix, cukor, Salajku, maslo a vajcia. Podľa potreby pridávame mlieko. Z uvedených surovín vypracujeme ručne cesto a rozdelíme ho na 3 časti.
  2. Na papieri na pečenie vyvaľkáme 3 cestá vo veľkosti plechu.
  3. Dáme piecť na opačnú stranu plechu (28 x 38 cm) pri 180°C 8-10 minút.
  4. Pripravíme plnku: Uvaríme mlieko spolu so Zlatým krémom, vajíčkom a mixom kryštálového a vanilínového cukru. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  5. Následne rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a po častiach primixujeme vychladnutý puding.
  6. Na vychladnutý prvý plát natrieme plnku. Zakryjeme druhým plátom a natrieme druhú časť plnky. Priložíme tretí plát a takto bez poslednej vrstvy plnky koláč zaťažíme na 1-2 hodiny.
  7. Nakoniec natrieme tenkou vrstvou zvyšnej plnky. Necháme v chlade zmäknúť cca 24 hodín.
  8. Pripravíme polevu: Všetky potrebné suroviny rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a polejeme koláč. Necháme stuhnúť do druhého dňa.

 

Dobrý tip:
Anglická krémeška je výborná aj v kombinácii s banánmi. Vyskúšajte na prvú časť plnky navrstviť plátky banánov.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Cesto

Plnka
Poleva
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné