Bezlepkový haboš

Bezlepkový haboš

Duration: 03:00 (h:m) Portions: 6 (pcs)
Opäť ďalší zo zákuskov, ktorému sa odolá ťažko.
Ingredients
Lístkovo – pľundrové cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml voda
  • 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Sirup
  • 150 g kryštálový cukor
  • 100 ml voda
  • citrónová šťava
Sneh
Dodatky

Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Postup lístkovo - pľundrové cesto:

1. Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.

2. Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme na cca 15 minút do mrazničky.

3. Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 - krát.

4. Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180st.

5. Jednu časť cesta necháme celú a druhú polovicu nakrájame na štvorce.

Postup sirup a sneh:

1. Uvaríme mierne hustý sirup z vody a cukru na strednom stupni cca 15 minút. Pridáme citrónovú šťavu.

2. Vyšľaháme bielky. Pridáme kryštálový, vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame horúci sirup za stáleho šľahania. Ak máme v snehu všetok sirup, tak na najvyššom stupni šľaháme ešte 5 minút, aby bol krém tuhý.

3. Na cesto natrieme krém a na vrch poukladáme narezané štvorce. Tie pocukrujeme a ostrým nožom namočeným vo vode pokrájame.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
Lístkovo – pľundrové cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml voda
  • 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Sirup
  • 150 g kryštálový cukor
  • 100 ml voda
  • citrónová šťava
Sneh
Dodatky

Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné