Bezlepkové kváskové rožky
play

Bezlepkové kváskové rožky

Je koniec vášmu hľadaniu dokonalých bezlepkových rožkov, práve ste ich našli.
Ingredients
Rozkvas
Cesto
Ďalej potrebujeme
  • zmes olivového oleja a vody 11
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook
  1. Z vody, Rolls mixu a kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého dňa aspoň 12 hodín.
  2. Na druhý deň k rozkvasu pridáme Rolls mix, soľ a vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme kysnúť 2-3 hodiny.
  3. Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Rozdelíme na menšie časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme od širšej časti k užšej. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté potravinovou fóliou necháme kysnúť 2-4 hodiny.
  4. Potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme pri 230-250°C 20-22 minút.
  5. Rožky po vybratí z rúry postriekame vodou a necháme vychladnúť.

Dobrý tip 1 :
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky

Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
Rozkvas
Cesto
Ďalej potrebujeme
  • zmes olivového oleja a vody 11
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné