Tvarohový bezlepkáč
Piškótový korpus
- 115 g Cake mix Liana
- 80 g cukor
- 2 ks vajce
- 75 ml vlažná vody
- 25 ml olej
Tvarohová plnka
- 1 kg jemný nehrudkový tvarohu
- 400 g kyslá smotana 16%
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 ks vajce
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 80 g cukor kryštálový
Želatína
- 500 g ovocie podľa chuti
- 80 g cukor
- 1 vrecko Želatína čira potravinárska
- Recept na pekáč cca 32,5 x 27
- Piškótový korpus pripravíme podľa návodu na obale cake mix liana, pre pekáč 32,5 x 27 cm z polovičnej dávky.Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom zašľaháme žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame cake mix liana - bezlepkovú piškótovú zmes. Vylejeme na plech vymastený maslom. Upečieme pri teplote 180°C 15-20 min.
- Na tvarohovú plnku zmiešame všetky ingrediencie spolu a nanesieme na vychladnutý korpus. Dáme zapiecť do rúry na 170°C približne 50 min. Po upečení necháme vychladnúť, ideálne cez noc.
- Na želatínový záver rozvaríme ovocie, pridáme cukor a podľa potreby aj vodu. Želatínu pripravíme podľa návodu a zmiešame s ovocím. Na vychladnutú tvarohovú plnku pomaly po lyžiciach pridávame mierne ochladenú želatínu a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke.
Piškótový korpus
- 115 g Cake mix Liana
- 80 g cukor
- 2 ks vajce
- 75 ml vlažná vody
- 25 ml olej
Tvarohová plnka
- 1 kg jemný nehrudkový tvarohu
- 400 g kyslá smotana 16%
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 ks vajce
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 80 g cukor kryštálový
Želatína
- 500 g ovocie podľa chuti
- 80 g cukor
- 1 vrecko Želatína čira potravinárska
- Recept na pekáč cca 32,5 x 27
Produkty k receptu