Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Trvanie: 00:40 (h:m)
Aj bez múky sa dá pripraviť úžasná torta.
Ingrediencie
  • 175 ml mlieko
  • 7 vajcia
  • 100 g maslo alebo rastlinný tuk
  • 100 g džem alebo ovocie v želé
  • 220 g kryštálový cukor
  • 290 g mletý mak
  • 2 lyžice rum
Dodatky
  • tortová forma s priemerom 21 cm
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

CESTO:

120 g cukru a 6 žĺtkov vymiešame do peny. Pridáme 140 g mletého maku a tuhý sneh zo 7 bielkov. Vystelieme papierom na pečenie tortovú formu a nalejeme cesto. Pečieme pri 165°C 40 minút.

PLNKA:

Zo 175 ml mlieka, 150 g mletého maku a 100 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvyšný 1 žĺtok vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Pridáme vychladnutú makovú zmes a 2 lyžice dobrého rumu. Premiešame a uložíme do chladničky. Tortu prerežeme na polovicu a natrieme džemom (alebo ovocím v želé). Na džem alebo ovocie v želé natrieme makovú plnku. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky korpusu. Nakoniec ozdobíme ovocím.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 175 ml mlieko
  • 7 vajcia
  • 100 g maslo alebo rastlinný tuk
  • 100 g džem alebo ovocie v želé
  • 220 g kryštálový cukor
  • 290 g mletý mak
  • 2 lyžice rum
Dodatky
  • tortová forma s priemerom 21 cm
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné