- Domov
- Chutné recepty
- Maková torta bez múky
Maková torta bez múky
Trvanie: 00:40 (h:m)
Aj bez múky sa dá pripraviť úžasná torta.
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 175 ml mlieko
- 7 vajcia
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
- 100 g džem alebo ovocie v želé
- 220 g kryštálový cukor
- 290 g mletý mak
- 2 lyžice rum
Dodatky
- tortová forma s priemerom 21 cm
CESTO:
120 g cukru a 6 žĺtkov vymiešame do peny. Pridáme 140 g mletého maku a tuhý sneh zo 7 bielkov. Vystelieme papierom na pečenie tortovú formu a nalejeme cesto. Pečieme pri 165°C 40 minút.
PLNKA:
Zo 175 ml mlieka, 150 g mletého maku a 100 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvyšný 1 žĺtok vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Pridáme vychladnutú makovú zmes a 2 lyžice dobrého rumu. Premiešame a uložíme do chladničky. Tortu prerežeme na polovicu a natrieme džemom (alebo ovocím v želé). Na džem alebo ovocie v želé natrieme makovú plnku. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky korpusu. Nakoniec ozdobíme ovocím.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 175 ml mlieko
- 7 vajcia
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
- 100 g džem alebo ovocie v želé
- 220 g kryštálový cukor
- 290 g mletý mak
- 2 lyžice rum
Dodatky
- tortová forma s priemerom 21 cm
Produkty k receptu