Bezlepkové marokánky
- 500 ml smotana na šľahanie alebo varenie alebo mlieko
- 100 g maslo
- 100 g vlašské orechy
- 100 g mix mandle, lieskové a kešu oriešky
- 100 g sušené ovocie
- 100 g kandizovaná citrónová a pomarančová kôra
- 8 lyžíc Universal mix Liana
- 6 lyžíc cukor trstinový
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Na potretie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 30 g tuk (na polevy)
- Z Universal mix, masla, cukru a smotany uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej kaše vmiešame nakrájané na menšie kúsky všetky orechy, ovocie a kôru.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou naberáme kašu a robíme kôpky ďalej od seba. Vidličkou alebo kávovou lyžičkou vytvarujeme placky. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 12 minút.
- Čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnuté marokánky potrieme zospodu čokoládou a necháme stuhnúť.
Dobrý tip:
Ak sa nám kaša lepí na vidličku, tak ju namáčame do vody.
- 500 ml smotana na šľahanie alebo varenie alebo mlieko
- 100 g maslo
- 100 g vlašské orechy
- 100 g mix mandle, lieskové a kešu oriešky
- 100 g sušené ovocie
- 100 g kandizovaná citrónová a pomarančová kôra
- 8 lyžíc Universal mix Liana
- 6 lyžíc cukor trstinový
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Na potretie
- 100 g Čokoláda 70% Liana
- 30 g tuk (na polevy)
Produkty k receptu