Bezlepkové išelské tortičky
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 200 g 72% rastlinný tuk
- 60 g mleté lieskové orechy
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 200 ml sójové mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 140 g rastlinný tuk
- 180 g cukor práškový
- 2 PL orechy
- 1,5 PL rum
Ďalej potrebujeme
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 30 g rastlinný tuk
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme cca 2 hodiny v chladničke odpočívať.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C približne 10 minút.
- Z mlieka, vanilínového cukru a zlatého krému uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame 20 g rastlinného tuku. Necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme zvyšný rastlinný tuk (120g) s práškovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme orechy a rum. Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme krém na koliesko a prikryjeme druhým kolieskom, ktorý sme poliali polevou z čokolády a rastlinného tuku. Môžeme ozdobiť cukrárskymi posypmi, lentilkami, kokosom alebo orechami.
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 200 g 72% rastlinný tuk
- 60 g mleté lieskové orechy
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 200 ml sójové mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 140 g rastlinný tuk
- 180 g cukor práškový
- 2 PL orechy
- 1,5 PL rum
Ďalej potrebujeme
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 30 g rastlinný tuk
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu