Bezlepková jablková štrúdľa
Cesto
- 300g Cake mix Liana
- 125 g maslo
- 3 vajcia
- 2 KL ocot
Jablková plnka
- 6 jabĺk
- 100 g vlašské mleté orechy
- 20g Škoricový cukor Liana
- 4 PL kryštálový cukor
1. Rukou vypracujeme cesto z uvedených surovín a necháme ho cca 10 minút odpočívať.
2. Medzitým pripravíme plnku. Ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.
3. Odstaté cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu k plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a uložíme tak, aby bol spoj dole.
4. Cesto preložíme na plech aj s papierom na pečenie, potrieme rozľahaným vajíčkom a môžeme posypať sekanými orechami.
5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a nakrájame na tanier.
Cesto
- 300g Cake mix Liana
- 125 g maslo
- 3 vajcia
- 2 KL ocot
Jablková plnka
- 6 jabĺk
- 100 g vlašské mleté orechy
- 20g Škoricový cukor Liana
- 4 PL kryštálový cukor
Produkty k receptu